4 måder at bruge pauser på en sjov måde

Kultur og underholdning

Pauser er super vigtige. Mange studier viser at personer, som tager pauser i regelmæssige afstande opnå et bedre resultat i deres arbejde. Nogle gange er det dog lidt svært at huske, at man skal holde en pause.  

Der findes mange forskellige teknikker, som du kan bruge til at huske dig selv om at holde dine pauser. Et eksempel på sådan en teknik er den velkendte “pomodoro-teknik”Pomodoro-teknikken handler om at dedikere en vist tid (fx 25 min) KUN til en opgave. Efter tiden er gået holder man så en pause, og efter pausen starter det hele forfra. Fordelene erat du deler din arbejdsopgaver op i små bidder, og du føler dig mere frisk på grund af dine regelmæssige pauser.  

Det har dog også en afgørende rolle hvad du laver i dine pauser. Du skal ikke bruge dine pauser til at kigge på endnu en skærm. Derfor har vi samlet her fire forskellige aktiviteter, som du kan bruge til at dine pauser bliver lidt mere underholdende.  

1) Få lidt frisk luft 

Det er vigtigt at kom lidt ud af kontoret en gang imellem. Derfor kan du bruge dine pauser til at få frisk luft sammen med kollegaerne ved at gå en tur. Især om sommeren er det en dejlig måde at holde en pause. En lille gåtur kan gøre mirakler, du føler dig mere frisk og det er nemmere at koncentrere dig efter en spadseretur. 

 2) Stræk dig & dyrk yoga 

Det er også en god idé at stå op og stræk dig lidt indimellem dine arbejdsopgaver. Du kan gå endnu videre og dyrke lidt yoga i din pause. Du behøver ikke at rulle ud din yogamåtte på kontoret. Der findes masser af yoga-øvelser som er egnet til at dyrke fra kontorstolen afKombinationen af yoga og strækning er gode for din krop og dit sind, den har nemlig også en meget afslappende virkning.  

3) Spil et spil  

Du kan bruge dine pauser også til at spille nogle spil sammen med kollegaerne. Det er super sjovt at prøve noget nyt, og der er chancen at lære hinanden at kende endnu bedre. I kan måske prøve børnespil fra jeres barndom eller nogle kortspil for at komme i gang. Der findes også spil med fokus på teambuilding, som er en god måde at styrke relationerne i teamet. 

4) Lær noget nyt  

Prøv at bruge din pause på en anden måde end foran skærmen. Du kan for eksempel lære noget nyt. Har du prøvet at tegne, hækle, strikke eller lavet et puslespil sammen med kollegaerne? Du har måske godt prøvet det lang tid siden, men det er rigtig sjovt at finde igen dine evner til at bruge hænderne på en kreative måde.