Tør vinterhud? Sådan behandler du den!

Helse, skønhed og pleje

Bliver din hud også altid tør og trist, når de kolde måneder indtræder? Det er helt naturligt, men det gør det ikke mindre irriterende! Det kan give et trist look, hvis ens hud ikke er ordenligt fugtet. Heldigvis findes der gode fifs til, hvordan man bedst behandler sin vinterhud, så den ikke er så tør og trist! 

 

 

Tag ikke for varme bade

Ja, vi starter hårdt ud med at opfordre dig til droppe de varme bade – lige når man har aller mest lyst til dem! Men bare rolig, du behøves ikke at tage iskolde bade. Forsøg blot at holde dig fra de brandvarme – du ved dem, hvor huden er helt rød, efter man træder ud af badet. Hvis de meget varme bade har stor betydning for dig, kan du også forsøge at minimere tiden, du bruger under bruseren. Varme bade er hårde mod vinterhud, fordi det varme vand åbner porrerne op og skyller kroppens naturlige olie væk. Det er faktisk godt at holde sig fra de varme bade hele året rundt, men det er især om vinteren, det er vigtigt, for det er her, din hud har det hårdest.

 

Fugt huden

Det er selvsagt, at en tør hud skal behandles med fugt. Det er især vigtigt efter et bad, for det er der, huden er mest modtagelige over for fugt. Du kan evt erstatte din typiske kropscreme med en tykkere en af slagsen. Det er dog ikke altid en god idé at smøre en fed creme i ansigtet, hvis du fx har tendens til fedtet hud. Så skal man nemlig være lidt mere forsigtig med, hvordan man fugter den.

 

Eksfolier huden et gange om ugen

Hvis du skrubber huden, inden du påfører din fugtighedscreme, vil huden optage fugten bedre. De fleste har en skrub til ansigtet, men det er faktisk også fordelagtigt for resten af kroppen at blive skrubbet et par gange om ugen. Du kan med fordel lave din egen skrub – det er både nemt og billigt! Hvis du har en god kropsolie, kan du blot tilføje salt eller sukker og skrubbe løs! Hvis du er en stor kaffedrikker, kan du også bruge kaffegrumset, der er tilbage, efter du har lavet din kaffe. Nemmere og billigere bliver det vist ikke!

 

Undgå at fugte læberne med tungen

Det kan være fristende at slikke sig på læberne, når de føles tørre. Men selvom man føler, at man fugter dem, har det faktisk helt modsatte effekt! Læberne er den kropsdel, der har aller sværest ved at holde på fugt, så forkæl dem i stedet for med en god, fed læbepomade!

 

Intens fugtbehandling af fødder og hænder

Mange oplever, at især deres hænder bliver tørre, når vejret bliver koldere. Hvis du er iblandt dem, så prøv at fylde et par engangshandsker med en fed fugtighedscreme eller med vaseline. Det samme trick kan bruges på fødderne – bare med poser! Husk desuden handsker, når du går udenfor! Og sov gerne med bomuldsstrømper, det skulle forebygge tørre fødder!